Mountain B nattklubbsägare ger en detaljerad intervju om dödlig klubbbrand, hans ånger, erfarenhet och mer

FOTO: Khaosod

Sattahip, Thailand

  Mountain B nattklubbsägaren och hans fru höll sin första offentliga presskonferens/intervju igår, den 10 augusti, och sa att de nästan försökte begå självmord efter händelsen, uttryckte ånger för offren, men hävdade att brandutgångarna var olåsta.

Fem dagar har gått sedan dess den hemska nattklubbsbranden på Mountain B som dödade 16 personer och skadade flera till den 5 augustioch slutligen pubägaren Pongsiri Panprasong, 27, eller "Sia B" som släpptes mot 300,000 XNUMX baht i borgen var redo att prata.

"Jag ber om ursäkt till varje offers familj. Jag kommer att försöka besöka dem alla för att ta itu med begravningsarrangemangen och ersättningen,” sa Sia B kort innan hon lät sin fru Anongnart Panprasong, 31, tala.

"Jag kollade på vårt lager utanför puben när jag hörde en smäll runt 1:XNUMX. Jag såg kunder rusa ut genom den främre porten; några var täckta av lågor, så jag använde en våt handduk för att hjälpa dem innan jag ringde en brandman”, sa Anongnart. Tre av hennes anställda ska ha dött på puben, men hon sa att hon var omedveten eftersom hon var uppslukad av ett förhör på Plutaluangs polisstation.

På frågan om deras finansieringskälla svarade Anongnart: "Vi samlade ihop pengar från att sälja varor, fläskkött och nudlar. Vi driver även en restaurang framför vår pub och sköter allt på egen hand utan någon konsult eller tysta investerare. Vi är ensamma ägare.”

När det gäller brandutgången, som många ryktade om att den var låst, hävdade hustrun: ”Vakten skötte vanligtvis den. Jag vet inte om den var låst. Men sidodörrarna var alltid öppna.”

Sia B avbröt sedan sin fru och hävdade: "Alla dörrar förblev alltid öppna på grund av vår policy. Vi hade också tydliga skyltar som pekade mot utgången.”

Anongnart fortsatte i en darrande ton att denna tragedi nästan drev henne att ömsesidigt begå självmord med sin man, eftersom hon erkände att problemet nästan var för mycket för dem att bära.

Reportrarna frågade henne sedan om licensen att driva en pub, till vilken Anongnart erkände att licensen hon tekniskt sett hade tillåtit henne att öppna en restaurang, inte en nattklubb; hon bekräftade dock att hon höll sig till de lagliga stängningstiderna genom att stänga sin lokal kl. 1 varje dag och alltid prioriterade säkerhetsåtgärder.

Trots det sa Anongnart att hon inte hade någon aning om hur två minderåriga, 17 och 18 år gamla, som senare hittades döda inne på puben, kunde undvika hennes säkerhetsvakter. Laglig ålder för inträde i klubbar i Thailand är tjugo år.

Sia B avslutade konferensen och lovade att när alla ärenden hade lösts skulle han ordinera som en munk för att tillägna sina förtjänster till alla offer.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.