Indiska och ryska turister ska ha stulit telefon och 120 XNUMX baht guldhalsband i Pattaya

Pattaya —

Indiska och ryska offer i separata fall sa att de blev ficktjuvar i går kväll av vad de sa var en thailändsk kvinnlig följeslagare och två transpersoner.

Det första offret var en 29-årig indisk medborgare, Sekar Mohandoss. Han kom för att rapportera sin svåra situation på Pattayas polisstation i går kväll, den 2 oktober, och sa att hans Huawei A4-smartphone stals av en kvinnlig kamrat som han betalade till, enligt honom, "bara umgås" med honom på hans boende.

Mr Sekar sa att hans telefon kostade 18,400 XNUMX baht och att den försvann när kvinnan lämnade hans rum. Den indiska turisten kom ensam till polisstationen och ska ha blivit chockad av händelsen.

Samtidigt gick även det andra offret, Vadim Korni Iashchenko, en 31-årig rysk medborgare, för att rapportera en liknande tjuvincident på Pattayas polisstation vid 5:30 i går kväll.

Enligt honom var han på en utekväll för att njuta av stranden när vad han beskrev som två transvestiter i sexiga klänningar kom fram till honom för att säga hej och erbjuda sällskap. Mr. Vadim sa att han vägrade och försökte gå därifrån, men de två fortsatte att följa honom och röra vid hans kropp. När de misstänkta var borta hade Mr. Vadims guldhalsband, som han hävdade var värt över 120,000 XNUMX baht, försvunnit från hans hals.

Pol. Överstelöjtnant Chanan Kesornbua från Pattayas polisstation reste för att undersöka de två brottsplatserna och sa att han skulle granska CCTV-bilder och fråga hotelltjänstemän för att arrestera de tre misstänkta i båda fallen.

TPN noterar att det har förekommit 14 fall i form av fickstölder i Pattaya-området hittills, med hände senast på Walking Street i september 2022.

Det har varit arresteringar, inklusive denna senaste, och Pattaya-polisen uppger att de kommer att fortsätta att söka efter och arrestera de misstänkta.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.