Polisen i Pattaya arresterar huvudmisstänkt för stölder av indiska turister som nyligen fickstölder

Pattaya, Thailand-

Pattaya-polisen i samarbete med turistpolisens division ett informerade Pattaya News och andra lokala medier idag, den 19 augusti 2022, att en huvudmisstänkt för de senaste stölderna av indiska turister i Pattaya greps.

I månader nu där Det har regelbundet rapporterats om ficktjuvar sent på natten av indiska turister som går ensamma eller i små grupper runt Pattaya. I de flesta fallen involverade incidenten att rycka guldkedjor från indiska turister.

Incidenterna väckte ett enormt allmänintresse såväl som sociala medier diskussion med den indiska gemenskapen och utövade press på myndigheterna att fånga eventuella misstänkta. Vissa kommentarer på sociala medier, noterar TPN, tvivlade på rapporterna och hävdade till och med att några av dem var försäkringsbedrägerier.

Enligt Pol Col Somchai Theerapatphaisarn från Tourist Police Division One verkade en granskning av CCTV visa att stölderna var äkta och verkade begås av en vanlig grupp transgender-tjuvar. I alla fall, även om en tidigare arrestering gjordes, Polisen hade kämpat för att hitta de andra misstänkta.

Det ändrades den 15 augusti 2022, enligt Somchai, när polisen hittade Frame, efternamn och ålder ej angivet, en transperson som hade flytt till Bangkok och påstås ha erkänt flera stölder i Pattaya.

Somchai lovade att fortsätta att slå ner på dåliga äpplen och skydda turister i Pattaya.

Frame satt kvar i häktet, misstänkt för stöld på natten vid presstid.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/