Breaking: Thailands transportministerium och civila luftfartsmyndigheten släpper nya inträdeskrav för flygbolag som gäller från den 9 januari

Bangkok, Thailand-

Thailand har släppt nya inträdeskrav för flygbolagen i helgen, vilket ursprungligen angavs som föreslagits av folkhälsominister Anutin Charnvirakul tidigare i veckan.

Stor uppdatering från den 8 januari HÄR angående ovaccinerade resenärer som nu kan komma...men måste testa.

Börja med att fånga upp förslaget här.

Man trodde ursprungligen att det thailändska regeringen skulle diskutera förslagen nästa vecka, men det verkar nu som att de nya inträdeskraven har gått direkt via transportministeriet och CAAT, Thailands civila luftfartsmyndighet för att skickas till flygbolagen, för att träda i kraft Så snart som möjligt. Flera utländska flygbolag har enligt uppgift redan bekräftat den nya ordern. TPN kontaktar även Thailands turistmyndighet för ytterligare förtydliganden.

CAAT utfärdade uttalandena till alla flygbolag som flyger till Thailand och transportministern Saksayam Chidchob bekräftade ordern. TPN media noterar att det finns många, många frågor just nu, men de bör riktas till ditt flygbolag eller ambassad enligt Saksayam. Det är inte helt klart vid presstiden vilka förfaranden som skulle finnas på plats för land- och sjögränser, och de togs inte upp omedelbart.

Maya Bay i Krabi

Här är, från tidpunkten för pressen, de nya reglerna med tanke på att detta är en berättelse under utveckling. Beställningen gäller från den 9 januari 2023 kl. 1 till den 00. januari 31 kl. 2023. Kom ihåg att thailändska myndigheter också kan förlänga beställningen efter eget gottfinnande eller till och med avbryta det tidigt.

1. Alla passagerare över 18 år måste visa bevis för sitt flygbolag på minst två Covid-19-vacciner, lista släppt av CAAT nedan Uppdatering: CAAT tog bort och tog bort den här listan från och med sent på kvällen den 7 januari, så denna kan komma att revideras eller ändras. De kan också ta med ett brev från en läkare som intygar att de har återhämtat sig från covid-19 från de senaste sju dagarna till högst 6 månader (180 dagar) eller ha ett läkarintyg från en läkare som säger att de inte kan få ett vaccin. De under 18 år nämndes inte och verkar vara undantagna. Vaccinerna måste ha varit minst fjorton dagar före avresan, men ingen slutgräns vilket innebär att även de som vaccinerades för två år sedan kunde resa.

2. Om landet du återvänder till efter att ha rest till Thailand kräver ett Covid-19-test, som Indien eller Kina, måste du ha en sjukförsäkring som täcker Covid under hela din vistelse. Specifika dollarbelopp angavs inte. Flygbesättningar kan använda sin företagsförsäkring som bevis. Ex-pat med thailändsk socialförsäkring är undantagna.

3. Thailändska medborgare med thailändskt pass är undantagna från alla vaccinations- och försäkringskrav.

4. Endast transitpassagerare är undantagna.

5. Det är flygbolagets ansvar att kontrollera dessa krav vid incheckningen. Det är okänt om det blir slumpmässig screening eller om alla kommer att behöva visa upp sina bevis på dokumentation.

6. Flygbolag bör be passagerare till Thailand att maskera sig under sin resa utom under måltider eller en nödsituation.

7. Om en passagerare visar tecken på att ha Covid ombeds de att ta ett Covid-test på deras bekostnad vid ankomsten till Thailand.

Det här är en utvecklingshistoria och kan uppdateras när som helst medan informationen fortsätter att komma in. Informationen kan komma att ändras.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/