UPPDATERING: Alla thailändska poliser intrasslade i den taiwanesiska skådespelerskan Shakedown-anspråk överfört

Nationellt —

Sju thailändska poliser som var inblandade i ett kontroversiellt utpressningsanspråk från en taiwanesisk skådespelerska har förflyttats till inaktiva poster i väntan på en pågående utredning.

Först vår tidigare historia:

Chefen för Huai Khwang-polisstationen där sju poliser anklagades för att ha utpressat 27,000 XNUMX baht från en taiwanesisk skådespelerska har förflyttats i väntan på en utredning av hans underordnade.

Nu till vår uppdatering:

Bara ett dygn efter att tidigare politiker blivit meddelare Chuwit Kamolvisit kom ut för att säga att poliser som anklagades för att ha utpressat 27,000 31 baht från en taiwanesisk skådespelerska, Charlene An, verkligen begick dådet och försökte misskreditera offret genom att släppa felaktiga CCTV-inspelningar, idag, den XNUMX januari, har alla sju berörda poliser förflyttats.

Överföringsordern har utfärdats idag av Metropolitan Police Bureau (MPB) med omedelbar verkan. I ordern anges dock att MPB har funnit skäl att tro att de berörda poliserna har försummat sina uppgifter för att de inte har beslagtagit den illegala vaporizer som hittats i skådespelerskans ägo.

Vid presstid är de sju poliserna fortfarande fria från utpressningsanklagelser, men en brottsanklagelse såväl som en disciplinär påföljd kan komma för dem för deras påstådda pliktförsummelse, sade uttalandet.

Enligt MPB har de sju poliserna flyttats till inaktiva tjänster vid Metropolitan Police Division 1 för att förhindra eventuell inblandning i genomförandet av disciplinära och brottsutredningar.

Identiteten på de berörda poliserna har avslöjats för allmänheten av MPB enligt följande:

  • Polkapten Yodrit Langdulsen, biträdande inspektör för brottsbekämpning vid Huay Kwangs polisstation
  • Polkapten Patiphan Sirichaiwatana, biträdande förvaltningsinspektör
  • Pol Snr Sgt-major Ativej Jullaphan, brottsbekämpande och förebyggande officer
  • Pol Snr Sgt-major Krissada Khammana, brottsbekämpande och förebyggande officer
  • Pol Sergeant Chalermchai Siriwangso, brottsbekämpande och förebyggande officer
  • Pol Sergeant Watcharanon Khaoyong, brottsbekämpande och förebyggande officer
  • Pol Sergeant Nanthawat Suwanna, brottsbekämpande och förebyggande officer

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.