Polisen beslagtar 15 hyrda motorcyklar eftersom kuwaitiska motorcykelåkare förblir ett problem i Pattaya

Pattaya —

Invånare och företagare i södra Pattaya är fortfarande frustrerade över den ihärdiga närvaron av bullriga gatuförare från Mellanöstern som samlas på natten. Vissa hotellbor flyttade till och med från området för att undvika de outhärdliga olägenheterna, enligt hotelloperatörerna.

Poliser från Pattayas polisstation slog till mot Soi Yen Sabai i södra Pattaya tidigt i morse idag, den 31 juli, efter invånarnas klagomål om att unga vuxna, mestadels kuwaitiska medborgare, hade samlats i gränden och orsakat bullerstörningar med sina hyrda modifierade motorcyklar.

I klagomålen stod det att dessa unga män satte fart på motorerna, blockerade hela gränden med sina fordon, parkerade framför hus utan tillstånd och körde högljutt upp och ner på gatan utan hänsyn till trafikreglerna. De hävdade också att ryttarna aldrig bar hjälmar och inte hade några giltiga licenser eller försäkringar.

När polisen kom för att inspektera situationen vid 1:XNUMX fann de vägen inne i Soi Yen Sabai helt blockerad av parkerade motorcyklar, vilket gjorde det omöjligt för vanlig trafik att passera.

Polisen använde sedan patrullbilar med sirener och gjorde tillkännagivanden för att skingra den kuwaitiska gruppen, men gruppen verkade likgiltiga och stod tillsammans, tittade på och till synes roade av myndigheterna.

I slutet av operationen beslagtog poliserna 15 av motorcyklarna som blockerade trafiken och skulle fortsätta med rättsliga åtgärder mot turisterna och motorcykeluthyrningsföretagen i enlighet med detta.

Pattaya News intervjuade en hotelloperatör, som bad att få hålla hans namn hemligt, och fick reda på att de bullriga åkarna hade fått några av hans hotellbor att flytta ut. Han uppmanade myndigheterna att vara mer rigorösa när det gäller att upprätthålla lagar mot dessa turister.

Det har nyligen inträffat ett antal trafikolyckor med turister från Mellanöstern i Pattaya. Den 26 juli riskerade en kuwaitisk turist en benamputation när en motorcykel han höll på att rida kraftigt betade mot en vägbom, vilket orsakade honom svåra benskador.

För att ta itu med detta problem försökte polisen i Pattaya att arbeta med Kuwaitisk ambassadör, och ber honom att öka medvetenheten om Thailands trafikregler bland sina medborgare. Denna metod verkade dock inte vara effektiv än så länge.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.