Top thailändsk polis lovar att återvinna allmänhetens förtroende efter Kamnan Nok-skjutskandalen

Nationellt – den 18 september 2023, Pol. Överste Phakpoom Phisamai, en av de ledande undersökningsteammedlemmarna i det senaste "Kamnan Nok"-fallet, skrev på sociala medier om den chockerande och deprimerande incidenten som hände kollegor. Många poliser drabbades av samhällskritik för det som hände efter händelsen.

Först, för våra läsare som inte är helt bekanta med den här incidenten, tryck eller klicka här för vår tidigare täckning.

I det här fallet orsakade den tragiska händelsen att en duktig officer dödades, några skadades och några var misstänkta. Han trodde att ingen officer skulle ha förväntat sig att middagsbjudningen plötsligt skulle förvandlas till en mordplats.

Vid middagsbjudningen hade många poliser blandade reaktioner på den aldrig tidigare skådade skjutningen. En grupp poliser ska ha hjälpt den misstänkte att fly från brottsplatsen, saboterat bevisningen och
försummade de sårade. Sådana handlingar ansågs vara ett svek mot vad Pol. Överste Phakpoom Phisamai kallade den thailändska polisens uppskattade uppgifter. De som försummat sin plikt måste redovisa fakta och skäl bakom det. Poliser som hjälpte de sårade och utförde sin plikt ska dock berömmas för att de varit ansvariga
för sina uppgifter.

Pol. Överste Phakpoom hävdade alltid att "För att straffa förövare bör oemotståndliga bevis användas mot dem, och för att bevisa oskuld, borde rättvisa användas för dem också."

Utredningen bör vara transparent och ärlig med proffs som driver den, tillade överste Phakphoom. Det betonade han
Transparens i det här fallet är avgörande inte bara för den avlidne tjänstemannen utan också för att återställa medborgarnas tro på nästan 200,000 XNUMX poliser runt om i landet.

Det har också nyligen talats om thailändska polisreformer runt om i Thailand på grund av Kamnan Nok-incidenten som vi behandlade i den här artikeln.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/