UPPDATERING: Tidigare Chonburi-polischef frikänd från missförhållanden i Pattaya Pool Villa Skytte Misstänkt Swap

FOTO: นักข่าว เมืองชล

Pattaya —

Den tidigare provinspolischefen i Chonburi-provinsen har frigjorts från brott efter att han anklagats för att vara kopplad till ett försök att hjälpa de verkliga misstänkta att undkomma åtal i en skjutningsincident i Pattaya poolvilla 2022.

Först vår tidigare historia:

Chonburis provinspolischef har förflyttats till en inaktiv tjänst och åtalad för att ha bytt ut de verkliga misstänkta med syndabockar i ett skjutningsfall med poolvilla i Pattaya den 18 oktober 2022, enligt biträdande nationell polischef Pol. Generalmajor Surachat Hakparn.

Nu till vår uppdatering:

Pol. Generalmajor Kittanate Thanananthavisin, tidigare Chonburis polischef, degraderades till en inaktiv post i Bangkok efter en skottlossning som skakade en poolvilla i Pattaya i oktober förra året.

Händelsen innebar ett påstått försök att hjälpa de verkliga misstänkta att undkomma åtal genom att byta ut dem med syndabockar. Flera ledande poliser i Chonburi anklagades för att vara inblandade i den avbröt planen, inklusive Pol. Generalmajor Kittanate och efter att han flyttats till en inaktiv post inleddes en sond mot honom.

Beträffande det aktuella fallet, den 18 oktober 2022, a En grupp på fem män gick in i en poolvilla i en resort i Pattaya och överföll och orsakade skador på de boende, inklusive tonåringar. Dessutom avlossade de misstänkta skjutvapen mot tre fordon som stod parkerade vid lokalen.

Dagen efter överlämnade de fem misstänkta sig till den lokala polisen. De ska ha erkänt att de misshandlat villans boende av frustration efter att de inte kunde hitta personerna de letade efter, som vägrade att betala av sina skulder.

Före kapitulationen upptäcktes det dock att två män försökte överlämna sig själva som de misstänkta för att hjälpa de riktiga att fly men misslyckades. Detta ledde till en utredning och överföringar av flera höga Chonburi-poliser.

Ändå, fredagen den 22 september 2023, utfärdade en undersökningskommitté ett uttalande som klargjorde att de inte kunde hitta några implikationer av Pol. Generalmajor Kittanate i händelsen. Därför frikändes han från en anklagelse om förseelse enligt § 157 i strafflagen. En förundersökning mot honom stoppades. Han kommer sannolikt att återställas till en aktiv tjänst, även om var är oklart.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.