66 Myanmars medborgare fångade i olaglig immigration i Kanchanaburi

Kanchanaburi—

Den 20 mars 2024 stoppade Thong Pha Phum-polisen, Kanchanaburi immigrationstjänstemän och relevanta myndigheter illegal utländsk immigrationssmuggling till Thailand i Thong Pha Phum, Kanchanaburi. Som ett resultat greps 66 personer och fyra fordon beslagtogs.

Enligt polisanmälan utförde patrullmännen sin tjänst i det anvisade området som vanligt när fyra misstänkta pickupbilar upptäcktes och ombads till inspektion. De fyra förarna zoomade dock av i ett försök att fly inspektionen.

Poliserna följde dem sedan till en gummiplantage i Thong Pha Phum och hittade de fyra pickupen parkerade. Vid en ytterligare undersökning upptäcktes 66 Myanmar-medborgare gömda inuti de fyra fordonen. Förarna kunde fly från polisens jakt.

De illegala invandrararbetarna ska ha erkänt att de korsade den thailändska gränsen illegalt genom en naturlig kanal för att söka jobb i centrala Thailand.

Till en början eskorterade polisen dem till Thong Pha Phums utredningspolis för vidare rättslig behandling.

På grund av en nyligen obligatorisk värnpliktspolicy i Myanmar, som är indragen i konflikter mellan militärjuntan och flera grupper, många medborgare i Myanmar försöker fly till Thailand på både lagliga och olagliga sätt som vi rapporterade här.

Tidigare greps 35 myanmarmedborgare i Kanchanaburi för illegal invandringssmuggling förra veckan.

Läs en relaterad berättelse om den thailändska myndighetens inspektion av illegala arbetare i kommersiella områden över hela Thailand.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.