Thailändska myndigheter förföljer misstänkta för mordbrand i södra provinser efter 45 samtidiga attacker

Nationell-

Den 23 mars 2024, Pol. General Kittirat Phanphet, tillförordnad generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen, utförde en fältinspektion för att noggrant övervaka den oroande situationen i södra provinser.

Pol. General Kittirat utfärdade en order till relevanta myndigheter att påskynda ärendet för att spåra de misstänkta i Yala på 12 olika platser.

Tidigare har grupper av mordbrännare startat samtidig mordbrand, attacker i södra provinser inklusive Yala, Pattani, Narathiwat och Songkhla, med totalt 45 incidenter den 22 mars.

Fjärde arméregionens befälhavare vidtog åtgärder och avslöjade offentligt framstegen med att spåra de misstänkta och stärka säkerhetsåtgärderna.

Enligt lokala medier från Yala genomförde poliserna utredningar om flyktvägar och samlade grundligt bevis från brottsplatserna för att hålla inblandade individer ansvariga för sina brott.

Grupperna av misstänkta hade dock omfattande planer och var väl förberedda. Mer än 100 individer ska ha spridits ut samtidigt och flytt efter mordbrand i tre provinser, enligt lokala medier.

En CCTV-film som presenterades för thailändska medier verkade visa en grupp på sex till sju beväpnade individer i svarta uniformer som infiltrerade en byggmaterialaffär och satte eld på butiken och fordonen i Mueang Yala, Yala.

Dessutom har andra grupper av misstänkta också begått brott på liknande sätt i andra butiker i Bannang Sata-distriktet, enligt lokala medier.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.