Fabrik för lagring av kemiskt avfall Brand i Rayong gnistor brådskande åtgärd: Myndigheter arbetar för att kontrollera eldsvåda och hjälpa drabbade lokalbefolkning

Rayong—

Klockan 10:00, den 22 april 2024, rapporterade Rayong lokala medier om ett brandfall i en fabrik för lagring av kemiskt avfall klockan 9 i Ban Khai, Rayong.

Som svar på brandincidenten höll Mr. Kanchai Thepworachai, viceguvernören i Rayongprovinsen, ett brådskande möte med brandmän och relevanta myndigheter för att hålla situationen under kontroll så snart som möjligt.

Inledningsvis kunde brandmännen kontrollera lågorna till nästan 100 % efter en 24-timmarsoperation vid fabriken för lagring av massivt kemikalieavfall. Lagen tillbringade dock hela natten med att spraya vatten och brandsläckningskemikalier för att förhindra att elden spred sig, säger Kanchai.

Det rapporterades att de rättsmedicinska och relevanta poliserna skulle samla bevis på fabriken för att fastställa den exakta orsaken till brandincidenten, enligt Kanchai.

Ägaren till lagringsfabriken för kemikalieavfall i Rayong hade också en annan lager i Ayutthaya som nyligen sattes i brand av oidentifierade mordbrännare, enligt thailändska nationella medier. Polisen och relevanta myndigheter utredde fallet för att fastställa om bränderna anlades avsiktligt av samma grupp eller inte.

Kanchai utfärdade en order till relevanta myndigheter för att hjälpa lokalbefolkningen i områden som drabbats av den kemiska röken som täckte Nong Bua och Bangbut underdistrikt i Rayong.

Vid tidpunkten för pressen var det 67 drabbade individer som sökte läkarvård på härbärget för Nong Bua och Bangbut Subdistrict administrativa organisationer.

Läs en liknande artikel om thailändska myndigheter avslöjar kadmium hos Taiwanese Company i Samut Sakhon, kopplat till saknade 15,000 XNUMX ton i Tak.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.