Thailändska myndigheter misstänker grovt spel i Rayong Chemical Factory Brand: Möjlig koppling till tidigare incident i Ayutthaya

Nationell-

Den 25 april 2024, Pol. Generalmajor Watcharin Pusit, överbefälhavaren för Miljö- och naturresursers brottsbekämpningsavdelning (ENRC), avslöjade offentligt resultatet av en första inspektion av en brand i en stor fabrik för lagring av kemiskt avfall i Ban Khai, Rayong.

Enligt den överbefälhavare för ENRC-divisionen liknade branden i fabriken i Rayong en brandincident vid lagringsfabriken för kemikalieavfall i Phachi, Ayutthaya den 29 februari. Dessutom visade sig de två fabrikerna ha kopplingar till några av företagets direktörer.

Brandincidenten i fabriken för lagring av kemikalier i Rayong var möjligen ett mänskligt försök att undvika att bli stämd för att betala ersättning till den thailändska regeringen för förstörelsen av industriavfall, enligt ENRC-avdelningens överbefälhavare.

För att förstöra industriavfall skulle Thai Department of Industrial Works använda den centrala budgeten, och sedan skulle regeringen stämma för att få tillbaka kostnaderna i enlighet med detta. Det kan resultera i så mycket som tiotals miljarder baht.

De thailändska myndigheterna undersökte dock fallet med brandplatsen för att fastställa den exakta orsaken till incidenten. Det rapporterades att bränderna vid presstid inte kunde släckas helt och att flera brandplatser fortfarande upptäcktes av drönare.

ENRC varnade lokalbefolkningen för att ammoniak och andra farliga kemiska ämnen fortfarande var förorenade i luften nära fabriken även dagar efter den första branden.

När det gäller brandincidenten i fabriken för lagring av kemikalieavfall i Ayutthaya, skulle ENRC begära en arresteringsorder för inblandade personer från domstolen för att ha farliga kemikalier i besittning som skulle vara på gång i maj, sade ENRC:s överbefälhavare. Division.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.