När protesterna i Bangkok fortsätter, sitter framstående protestledare kvar i fängelse, nekas borgen och mer

FOTO: iLaw

Bangkok -

Den prodemokratiska rörelsen i Thailand, särskilt i Bangkok, har intensifierats sedan början av månaden med många betydande incidenter bland demonstranter och protestledare. TPN Media har sammanfattat vad de nyligen hade gått igenom under sin kamp för att uppnå sina politiska krav.

På söndagen testade tre nyligen fängslade protestledare, Parit "Penguin" Chiwarak, Sirichai "New" Nathuang och Promsorn "Fah" Veerathamjaree, positivt för Covid-19. De troddes ha blivit smittade när de satt i fängelse i Thanyaburi District Prison efter att ha åtalats för bryter mot nöddekretet för en prodemokratisk sammankomst den 2 augusti.

Prodemokratiska anhängare uttryckte oro över Penguins hälsotillstånd eftersom han också led av astma. Dessutom nekades han av fängelsetjänstemän att överföras till Thammasat universitetssjukhus för behandling, enligt hans advokats uttalande, med fängelsetjänstemän som hänvisade till säkerhetsproblem utan att förtydliga.

FOTO: Daily News

Talesman för kriminalvårdsavdelningen Thawatchai Chaiwat avslöjade Penguins lungröntgenresultat som genomfördes måndagen den 16 augusti att det fanns små infiltrationer på hans högra lunga, vilket gjorde att behandlingen blev mindre effektiv än förväntat. När det gäller hans medfödda sjukdom tillhandahölls en inhalator och medicin för grundläggande astma av hans egen läkare.

"Korrektionsavdelningen och kriminalvårdssjukhuset syftar till att tillhandahålla medicinska och offentliga hälsotjänster till interner med standardiserad teknik och utrustning. Därför uppmanade vi allmänheten att ha förtroende för vår behandling och vårt sjukvårdssystem”, tillade talesmannen.

Dessutom nekades alla de nio protestfångarna borgen för andra gången av Thanyaburis provinsdomstol onsdagen den 18 augusti, av liknande skäl som de agerade orädd mot thailändsk lag och offentliga order för att förhindra spridningen av Covid-19 i kungariket.

Samtidigt blev före detta regeringsanhängare den prodemokratiska aktivisten Tanat "Looknut" Thanakitamnuay som skadades allvarligt i höger öga från en tårgasbehållare under polisens tillslag i fredags den 13 augusti skulle väcka åtal mot polisstyrkor efter att han permanent förlorat sin syn, och sa att myndigheterna på ett avgörande sätt hade misslyckats med att följa den internationella standarden för att skjuta tårgas.

Familjen Thanakitamnuay tillkännagav senare att de lovade att vidta alla möjliga kriminella, civila och andra rättsliga åtgärder mot ansvariga individer och/eller organisationer som är involverade i den oprofessionella spridningen, som familjen hävdar.

Tyvärr var Looknut inte den enda som skadades allvarligt vid de senaste protesterna. En 14-årig demonstrant låg fortfarande i koma på Rajavithi sjukhus efter att ha blivit skjuten på halsen/huvudet under spridningen måndagen den 16 augusti, med en kula i hjärnstammen.

Som polisen förnekade användningen av levande kulor, biträdande kommissarie Piya Tawichai vid tunnelbanepolisen tillade att en annan ung tonåring som också sköts på platsen berättade för tjänstemännen att de påstådda skyttarna som enligt uppgift använde levande kulor inte var polisen utan var från en annan grupp tonåringar som han inte kände till. Händelsen är fortfarande under utredning.

FOTO: iLaw

För att potentiellt förhindra våldsamma konfrontationer med styrkan, utförde CyberCrime Investigation Bureau (CCIB) igår, den 19 augusti, ett stort smällare tillslag och arresterade tre misstänkta som enligt uppgift sålde och distribuerade jättesmällare och handgjorda bomber till demonstranterna för att blockera och skada folkmassan. kontrollerade polisen vid Sam Liam Din Daeng-korsningen i flera dagar.

Nyligen hade prodemokratiska protester nyligen arrangerats nästan varje dag och skulle arrangeras oftare, trots de nuvarande implementeringarna av nöddekretet och lagen om smittsamma sjukdomar som förbjuder alla former av sammankomster, främst för att kräva premiärministerns och hans regerings avgång eftersom de, enligt demonstranterna, hade fruktansvärt misslyckats med att hantera Covid-19-situationen och vaccinhanteringen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.