Faktakontroll: Vad är den aktuella faktiska statusen för Pattayas "återöppning" redan i oktober?

Pattaya, Thailand-

  Det har varit många motstridiga artiklar och mediauppmärksamhet kring en potentiell plan för Pattaya att "öppna igen" så tidigt som i oktober under de senaste dagarna och vi ville uppdatera våra läsare om aktuell faktainformation. Detta bygger på att vår personal deltar på ett flertal möten lokalt och är medvetna om situationen på plats.

  Vi kommer INTE att använda den här artikeln för att gå igenom förslaget på djupet, du kan klicka här om du inte är bekant med de senaste förslagen.

  Här är aktuella fakta:

 

  1. Inget förslag är ännu officiellt för närvarande. De är alla förslag/diskussioner. Du kan klicka här för mer om det.

  2. Pattaya, enligt borgmästare Sonthaya Khunplume, är redo att öppna enligt förslaget ovan och har uppfyllt kraven från Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA), inklusive vad stadens tjänstemän säger är ett vaccinationsmål på 70 % för den egentliga staden Pattaya. Det är dock baserat på permanent bosatta/husregistreringar och kanske inte inkluderar en stor utlänning/migrant/övergående gemenskap. Dessutom kan målstolparna flyttas enligt uttalanden från CCSA under den senaste veckan till 80 % för Covid-fria zoner som Pattaya. Detta skulle kräva extra tid.

  3. Även om det är "öppnat" är det inte ett "fly-in, vifta med ditt pass och vaccinstatus, kanske ta ett enda test och gå dit du vill. Vi rekommenderar starkt att du läser förslaget på djupet överst i den här artikeln, med tanke på att det kan förändras och till och med bli strängare. Det finns ingen garanti för att alla affärssektorer, särskilt nattliv och barer, stängda i sex månader i sträck för närvarande, skulle tillåtas öppna enligt förslaget.

  4. En verklig "ingen karantän" och begränsade regler som öppnar skulle sannolikt inte ske förrän tidigast i januari 2022, enligt Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume. Varje "öppning" innan dess skulle, som nämnts ovan, sannolikt ha många regler och restriktioner, inklusive att för närvarande kräva ett COE (intyg om inresa) från en ambassad eller konsulat, försäkring, flera Covid-19-tester, obligatorisk vistelse på ett SHA+ hotell (inte din lägenhet) och alla pappersarbete som följer med det.

  5. De andra platserna som är planerade att vara en del av "återöppningen" är Bangkok, Chiang Mai, Cha-am och Hua Hun. Enligt Folkhälsoministeriet och TAT ligger Pattaya längst med öppningskraven kring vaccination/förberedelse. Detta betyder dock inte att Pattaya kommer att tillåtas öppna och de andra inte, de kan vänta tills alla är klara, vilket Bangkok förutspår sent oktober till mitten av november, beroende på flera faktorer. Dessutom finns det stora farhågor om Pattayas närhet till Bangkok och människor som lämnar området, vilket betyder att de vill att Bangkok ska vaccineras ordentligt först.

  6. I morgon, torsdagen den 23 september, kommer ett officiellt möte med TAT, Folkhälsoministeriet och relevanta myndigheter med CCSA. Detta kommer sedan att gå från mindre paneler till större paneler under helgen och kulminera i ett större möte måndagen den 27 september. Detta möte kommer att diskutera många saker, inklusive nöddekretet, utegångsförbud, nöjesställen, zonklassificeringar och mer. Du kan klicka här för att läsa mer om mötet.

  7. Det lär inte bli något officiellt förrän i början av nästa vecka. Kommer Pattaya så småningom att öppnas? Ja. Känner stadens tjänstemän att de är redo att öppna upp? Ja. Kommer CCSA att tillåta Pattaya att öppna? Så småningom, men det är många faktorer som spelar in. Vi rekommenderar starkt att du inte köper flygbiljetter och att du väntar och håller ett öga på vår regelbundna täckning, där vi alltid kommer att tillhandahålla saklig, på plats, icke aggregerad information om situationen här i Pattaya.

  8. Guvernören för Thailands turistmyndighet, Yuthasak Supasorn, uppgav idag, den 22 september, till utländsk press att planen att återöppna turiststäder försenades till november eftersom de inblandade områdena inte hade nått vaccinationsmål (även om, som sagt, Pattaya har.). Mötena kommer dock fortfarande att äga rum i helgen och det finns inget officiellt CCSA-beslut ännu.

Sist men inte minst, Pattayas största fokus just nu är att få öppna för inhemska turister som redan finns i landet. Staden har planerat flera evenemang under de kommande månaderna, satsat på deras höga vaccinationsfrekvens och hoppfulla godkännande från CCSA. Alla dessa evenemang KOMMER dock att behöva slutgiltigt godkännande och lättnader på insamling/begränsningsregler för att kunna hända och är endast preliminära.

Klicka här för det preliminära evenemangsschemat.

 

 

Sändning
Användarrecension
4.83 (6 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/