Framstående ledare för turismföreningar i Pattaya, företagare håller ett stort möte på Pattaya Walking Street i dag och ber om att förbudet mot alkoholförsäljning ska hävas

Pattaya –

Företagsoperatörer i Pattaya planerar att samlas i eftermiddag (3 decemberrd) vid Pattaya Walking Street, och strävar efter att låta Chonburis regering tillåta alkoholförsäljning i åtminstone restauranger och hotell.

Rallyt förväntas samla framstående företagare från många sektorer, inklusive hotell, barer, nattliv, underhållning, restauranger, gästfrihet, detaljhandel, turism och nästan alla affärs- och turistsektorer i staden som en enhetlig front för att begära att staden ska släppa ett alkoholförsäljningsförbud som för närvarande är i kraft på alla gästfrihetsställen sedan ungefär april i år. Ägarna går samman för att driva budskapet att alkoholförbudet inte bara skadar barer utan orsakar en "dominoeffekt" som driver bort turister från Pattaya till andra områden som inte har förbudet och skadar alla affärssektorer, även de som inte säljer alkohol, eftersom Pattaya normalt sett ses som en "magnet" för underhållning och nattliv.

Enligt rallyarrangörerna vill de att ett undantag till Pattaya ska beviljas som en "Blue Zone" (affärer, fritid, ultimata upplevelser) som i Phuket, Bangkok, Samui och många andra som upphäver alkoholförbudet på restauranger och hotell, med regler. Många vill också ha särskilda undantagszoner som Khaosan Road i Bangkok eller Bangla Road i Phuket, vilket gör att barer eller underhållningsföretag kan få ett thailändskt STOP Covid-certifikat och tillfälligt öppna som en "restaurang" tills regeringen lagligt tillåter barer och nattliv att öppna igen i hela landet, vilket sannolikt inte kommer att hända förrän nästa år. 

Tanet Suphonsahasarangsri från Chonburi Tourism Industries Council berättade för TPN media, "Blå zondistrikt i Chonburi (Pattaya, Sattahip, Koh Larn, delar av Si Racha) är fortfarande inte tillåten alkoholförsäljning trots höga vaccinationsnivåer och förmågan att följa alla Covid-19 regler och restriktioner, precis som Bangkok eller Phuket. Men Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, har enligt uppgift gått med på att låta Chonburi-guvernören och smittsamma sjukdomskommittén tillåta en uppmjukning av alkoholförbudet, men Chonburis regering har upprepade gånger sagt nej till alkoholförsäljning utan att ange ett logiskt, vettigt skäl. till företagare och turistföreningar.”

"Idag (3 decemberrd), kommer företagare att samlas på Pattaya Walking Street på eftermiddagen för att visa att vi verkligen behöver Chonburis regering för att hjälpa oss. Om de inte lyckas häva alkoholförbudet vill vi helt enkelt förstå anledningen, när mindre än en och en halv timme bort Bangkok får sälja. Om de har en logisk anledning relaterad till Covid-19 som förklarar varför vi säger stäng när många andra platser är öppna, vänligen dela det. Vi skulle också välkomna ekonomiskt stöd till sektorer som direkt berörs av förbudet, som gällt sedan april i år, vilket stänger hundratals företag och sätter tiotusentals människor, många av deras familjs främsta finansiella leverantör, utan arbete."

Sinchai Wattanasart, vicepresident för Pattaya Business and Tourism Association berättade för TPN media, "Vi har informerat sekreteraren för kontoret för det nationella säkerhetsrådet om hur mycket vi har lidit. Vi har informerats om att Chonburi-guvernören kommer att tillåta alkoholförsäljning tidigare än vad som är planerat men planerar fortfarande att samlas idag för att visa att vi alla är på samma sida, även om många av de närvarande ägarna och föreningarna kan ha olika ansvar eller mål och kommer från många olika typer av företag. Detta förbud går långt utöver att bara dricka alkohol och påverkar direkt försörjningen för tusentals Pattaya-bor.”

Referensartiklar:

Pattayas underhållnings- och turismoperatörer har lovat att fortsätta driva på för att tillåta alkoholförsäljning på restauranger, hotell och tillåta laglig återöppning av arenor, även efter att Chonburis kommitté för smittsamma sjukdomar avböjde att lätta på alkoholreglerna när de släppte sina senaste beställningar kring Covid-19-restriktioner i natt, den 1 december.

Pattayas underhållnings- och turismoperatörer lovar att fortsätta driva på för att tillåta alkoholförsäljning åtminstone på restauranger och hotell

Chonburi-guvernören har släppt nya order via sin PR-sida på Facebook den 1 december som beskriver lättnaderna av Covid-19-restriktioner. Alkoholförsäljning i alla lokaler på plats som barer, restauranger, hotell, nattliv, pubar är fortfarande förbjuden.

Chonburi-guvernören släpper nya order som lättar på Covid-19-restriktionerna som gäller från och med idag, alkoholförbud på restauranger etc. kvarstår dock

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.