De bästa lokala berättelserna i Pattaya och Chonburi från den senaste veckan: Pattayas strategi att vara framtidens turiststad, hasardspel och mer

Hej Pattaya News läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala historierna i vårt område, Pattaya och Chonburi, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i vårt område och provins.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från söndagen den 5 december 2021 till lördagen den 11 december 2021.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

1. Pattayapolisen fortsätter att slå till mot illegalt spelande

Förra veckan sågs flera stora tillslag mot illegalt hasardspel, inklusive ett påstått onlinekasino och, i vad som väckte många förvirrade kommentarer på våra sociala medier, kranmaskinspel riktade mot barn.

Nitton personer greps i påstådd spelhåla online i Pattaya-området

Pattayapolisen slår till mot illegala kranmaskinspel

2. Sex utländska medborgare räddade av Royal Thai Navy efter båtproblem nära Koh Khram

Detta var en viktig historia förra veckan där sex utländska medborgare, majoriteten från Belgien, räddades efter att ha stött på båtproblem nära Koh Khram i Sattahip. Som tur var var det inga skador.

Sex belgiska turister räddades säkert av Royal Thai Navy efter att ha fastnat på en ö i Sattahip

Video: Sex utländska medborgare räddade efter båtproblem nära Sattahip

3. Pattaya introducerar en femårig strategi för att vara "framtidens turiststad"

Detta väckte också många förvirrade kommentarer.

Pattaya presenterar sin femåriga strategi för att utveckla staden som "Framtidens turiststad"

4. Pattaya studerar ett förslag att ersätta taxibilar med elfordon

Detta är också en del av den femåriga strategin för att göra staden till en "framtidens turiststad".

Pattaya studerar förslaget att förvandla taxibilar till elbilar som en del av projektet Eastern Economic Corridor

5. Elefantbebis som återhämtar sig efter att ha lidit av tio skottskador, fällsår, som tros vara från illegala tjuvjägare

Lyckligtvis mår elefantungen bra enligt Nong Nooch Garden-tjänstemän efter att ha räddats från en fälla i Chanthaburi förra veckan.

Skadad elefantunge, som lider av tio skottskador och sitter fast i en fälla, behandlas nu i Pattaya

Det var allt för denna vecka! Ta hand om er själva och varandra.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/