Förorenade kemikalier hittade dumpade på Mae Ramphueng Beach i Rayong, petroleumbolaget SPRC kräver seriös utredning

Rayong –

Förorenade kemikalier hittades avsiktligt kvar på Mae Ramphueng Beach i Rayong nära platsen för ett råoljeutsläpp från Star Petroleum Refining Public Company Limited (SPRC) lördag kväll den 19 februari.

SPRC:s representanter förberedde sig för att lämna in klagomål till den lokala polisen efter att de fann att den kemiskt förorenade sanden hade dumpats, i vad som verkade vara en målmedveten handling, på Mae Ramphueng Beach framför Royal Rayong Hotel runt 10:00. på lördag.

Enligt den första undersökningen var de kemiska fläckarna blandade med sand på stranden och hade en stark stickande lukt. SPRC:s tjänstemän packade sedan prover i en stor påse och begärde en polisundersökning. Avsikten med dumpningen var ännu inte känd men man trodde att påsen avsiktligt lämnats för att antingen misskreditera företaget eller förvärra oljeutsläppssituationen, eventuellt för att ge en eller flera parter mer ekonomisk kompensation från SPRC, som redan hade gått med på att hjälpa de drabbade.

Som presstid pågår enligt uppgift en polisutredning, inklusive granskning av CCTV-kameror i området. För mer om den tidigare oljeläckagesituationen, klicka här.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.