Mer än 10,000 19 internationella resenärer per dag anländer till Suvarnabhumi flygplats efter att ha "lättat" av Covid-1-restriktionerna från den 2019 april, men långt ifrån XNUMX då företag kräver att Thailand Pass and Test and Go försvinner omedelbart

FOTO: Inlägg idag

Nationella -

Suvarnabhumi International Airport har välkomnat mer än 10,000 1 resenärer per dag efter att det obligatoriska RT-PCR-testet innan inresan till Thailand ställdes in sedan XNUMX april.

Kittipong Kittikachorn, General Manager för Suvarnabhumi Airport, avslöjade idag, den 6 april, att efter att den thailändska regeringen lättade på förebyggande åtgärder för internationell ankomst den 1 april, hade det genomsnittliga antalet besökare i Thailand nått 11,623 65.97 personer per dag, vilket ökade med 7,003 procent från mars där antalet endast låg på XNUMX XNUMX besökare per dag.

TPN noterar dock, att detta är långt ifrån antalet turistankomster före covid som ofta såg upp till ungefär 200,000 2019 människor under de livligare dagarna i Songkran XNUMX! Under 2019 hade Phukets flygplats i genomsnitt cirka 65,400 2,000 personer om dagen under Songkran. Den siffran är nu strax över XNUMX XNUMX. Turistföreningar och företagare säger att en betydande orsak till fortfarande låga ankomster är att Test and Go och Thailand Pass förblir enorma hinder för många resenärer, särskilt oro för att testa positivt vid ankomst och skickas till karantän. Organisationer har drivit över Thailand i flera månader för att den thailändska regeringen ska ta bort programmen helt, men Thailands Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, har avslagit dessa förfrågningar hittills och sagt att de planerar att göra det i juni eller juli om situationen förbättras, utan en fast "insatt i sten"-garanti.

Det genomsnittliga antalet internationella inkommande flygningar ökade också till 141 flygningar per dag från 137 i mars, vilket står för en ökning med 2.92 procent. Flygplatsen GM sa också att antalet internationella resenärer som kommer in i Thailand skulle fortsätta att öka.

FOTO: Daily News

I allmänhet var det genomsnittliga antalet passagerare, inklusive både inrikes och internationella, som hade rest genom Suvarnabhumi International Airport sedan början av april 53,627 27.01 per dag, en ökning med 29,691 procent från mars. Av dessa var 23,936 XNUMX internationella passagerare och XNUMX XNUMX inrikesresenärer.

GM Kittipong uppgav att Suvarnabhumi flygplats var medveten om att vara landets huvudflygplats när det gäller att välkomna och betjäna både inhemska och internationella passagerare med snabba och effektiva tjänster, så den skulle fortsätta att följa regeringens förebyggande åtgärder för att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus .

"För att upprätthålla standarden och följa folkhälsoåtgärder hade flygplatsen justerat servicemodellen för att vara i linje med New Normal Travel och Covid-Free Setting," tillade han.

Samtidigt fortsätter CCSA att säga att de kommer att fortsätta med en fyra månaders plan för att behandla Covid-19 som endemisk medan turism och företagsledare fortsätter att driva på för att omedelbart avlägsna impopulära och komplexa program som Thailand Pass and Test and Go, särskilt vid ankomsten testning.

Relevanta artiklar att läsa här:

Dussintals turistindustriledare i Thailand uppmanar regeringen att omedelbart avbryta "Thailand Pass"- och "Test & Go"-planerna, i linje med många andra länders reseåtgärder

Turism- och sportministeriet föreslår annullering av "Thailand Pass" och introducerar ett enda ATK-test för att stimulera turismtillväxt

Det politiska oppositionspartiet anklagar den thailändska regeringen för att ha orsakat turismens kollaps och ekonomisk kris, säger att Test and Go måste försvinna omedelbart

Ledare för turistnäringen i Pattaya säger att Test and Go måste förenklas ytterligare eller tas bort, dag fem borttagning av PCR-test såg bara en "liten" förbättring hos utländska turister

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.