62 burmesiska medborgare gripna i en illegal invandringsbust i Kanchanaburi

Kanchanaburi—

Klockan 6 den 00 mars 21 fick Thong Pha Phum-polisen en rapport från en anonym källa om att ett stort antal invandrare illegalt skulle korsa den thailändska gränsen med båtar i Vajiralongkorn Reservoir, Thong Pha Phum, Kanchanaburi.

Thong Pha Phums patrullvakter och relevanta myndigheter inspekterade det rapporterade området och upptäckte spridda mänskliga fotspår på väg djupt in i skogen. Officerarna följde spåren och hittade ett stort antal illegala burmesiska immigranter gömda i en kuperad skog vid sidan av vägen.

Poliserna säkrade sedan området och fångade de illegala invandrarna. Som ett resultat greps 62 burmesiska individer.

Efter ytterligare polisförhör berättade de burmesiska immigranterna för polisen att de betalade en agent 15,000 25,000 till XNUMX XNUMX baht per person för att illegalt söka jobb i centrala Thailand. Polisen skulle utreda vidare för att hitta inblandade individer i illegal utländsk invandringssmuggling till Thailand.

Till en början eskorterade polisen dem till Thong Pha Phums utredningspolisstation för vidare rättslig behandling.
På grund av en nyligen obligatorisk värnpliktspolicy i Myanmar, som är indragen i konflikter mellan militärjuntan och flera grupper, många medborgare i Myanmar försöker fly till Thailand på både lagliga och olagliga sätt som vi rapporterade här.

Läs våra tidigare artiklar:

66 Myanmars medborgare fångade i olaglig immigration i Kanchanaburi.

35 Myanmars medborgare greps i Kanchanaburi för illegal invandringssmuggling förra veckan.

Läs en relaterad berättelse om den thailändska myndighetens inspektion av illegala arbetare i kommersiella områden över hela Thailand.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.