Pro-demokratisk protestledare, Pai Dao Din, kapitulerar vid Bangkoks polisstation för att ha brutit mot Covid-19 nöddekret

FOTO: Thairath

Bangkok -

Pro-demokratisk protestledare Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa idag, den 9 augusti, har presenterat sig på Thung Song Hong-polisstationen i Bangkok efter en arresteringsorder för brott mot lagen om smittsamma sjukdomar för att förhindra spridningen av Covid-19.

Detta efter arresteringen av flera andra framstående protestledare igår, den 8 augusti 2021. Klicka här för att fångas upp av den historien.

Detta följde också på en bråkig protestsöndag i Bangkok med över åtta timmar av konfrontationer och konflikter mellan brottsbekämpande myndigheter och demonstranter, som du kan läsa om genom att klicka här.

Arresteringsordern utfärdades av den thailändska brottsdomstolen efter att Pai Dao Din och hans prodemokratiska anhängare från "Talu Fah"-gruppen påstås ha arrangerat en demonstration och stänkt färger framför Thung Song Hong-polisstationen förra tisdagen den 3 augusti. .

Pai åtalades för skadegörelse och olaglig sammankomst med fler än fem personer vilket skapade kaos och risk för spridning av Covid-19 Coronaviruset i strid med nöddekretet och lagen om smittsamma sjukdomar. Bangkok, tillsammans med 28 andra "maximal kontroll provinser" är för närvarande under strikta Covid-19 regler och åtgärder. Du kan uppdatera om vilka åtgärderna är här.

Pai berättade för reportrar att han överlämnade sig till polisen idag för att bevisa sin oskuld och för att erkänna anklagelserna enligt jurisdiktionsprocessen. Han ansåg att folkets politiska rörelser och uttryck var en grundläggande rättighet som kan göras i ett demokratiskt land.

Han sa: "Jag trodde att polisens agerande och svar mot demonstranterna är orimliga och överdrivna. Trots det kommer vi att fortsätta vår rörelse och övertygelse för att kräva regeringens avgång.”

FOTO: Thairath

Samtidigt har Bangkoks polisbyrå varnat för att morgondagens "bilpöbel"-protest, organiserad av United Front of Thammasat and Demonstration, anses vara olaglig på grund av flera order under CCSA:s begränsning och nöddekretet eftersom Bangkok för närvarande förbjuder alla former av sammankomster. förhindra spridningen av Covid-19. De har upprepade gånger varnat för att att genomföra en protest i en "bil" eller motorcykel inte undviker strikta Covid-19-regler kring montering.

Enligt arrangörerna skulle bilprotesten arrangeras i morgon vid Ratchaprasong-korsningen från 1:00. framåt. TPN-media kommer att tillhandahålla kontinuerlig bevakning från protesten i morgon eftermiddag, speciellt på vårt Twitter-konto som finns här.

Uppdatering: Från och med 7:30 ikväll, den 9 augusti 2021, överlämnade protestledaren Anon Nampha sig till Pathumwans polisstation efter en arrestering för en demonstration tidigare denna månad framför Bangkoks konstgalleri. Polisen hävdar att demonstrationen bröt mot reglerna för nöddekret, lagar om smittsamma sjukdomar, såväl som olika andra lagar kring Covid-19.

Kan vara en bild av text

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.