Läsare Talkback: Vilken typ av regler/riktlinjer bör äga rum för Songkran 2021 i Pattaya?

Thailand-

Följande är vårt veckoinslag där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och får deras insikter och åsikter. Vi delar sedan deras feedback en vecka senare och väljer en mängd olika och intressanta svar.

Den här veckan vill vi fråga dig vilka riktlinjer eller regler som bör fastställas för Songkran 2021 i Pattaya efter att den thailändska regeringen meddelade förra veckan att evenemang skulle tillåtas, även om det skulle kräva regler och riktlinjer. Detta följdes kort efter av Pattayas borgmästare som sa Songkran, inklusive den "stora dagen" den 19 april skulle äga rum men att regler och riktlinjer planerades, även om vattenstänk troligen var tillåtet men "nedtonat" och med Covid-19-riktlinjer.

Vi frågar inte om du håller med eller inte håller med om att evenemanget äger rum eller om det borde, som vi gjorde det för några veckor sedan.

Vi frågar, förutsatt att evenemanget genomförs, vilket det verkar som det kommer att göra om inte en ny omgång av Covid-19-infektioner bryter ut i Chonburi, vilka regler och riktlinjer bör äga rum? Hur ska det verkställas? Vad föreslår du? Myndigheter läser oss dagligen och diskuterar regler och restriktioner under de närmaste veckorna.

Skulle du föreslå ingen vattenlek alls? Begränsa antalet personer till utsedda vattenlekzoner med spårning? Bara tillåta religiösa evenemang? Avbryt större evenemang och tillåt endast mindre barer att spela (Ramayana har redan annonserat en stor konsert)? Minska antalet dagar med vattenlek för enklare spårning? Förbjud is eftersom kallt vatten kan få viruset att spridas mer om det är här? Förbjuda vattenpistoler och bara tillåta hinkar eller skålar? Förbjuda pickuper fulla med människor som skjuter vatten ... eller uppmuntra dem när de skiljer människor från varandra på gatan? Vi vill höra din åsikt.

Låt oss veta i kommentarer, på våra sociala medier eller maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com. vi ser fram emot att höra från dig och kommer att publicera resultatet nästa vecka.

En artikel av intresse/relaterad:

Thailands kulturminister säger att Songkran kan firas nästa månad, med försiktighetsåtgärder för Covid-19

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/