Feature-Vad nästa vecka sannolikt kommer att ge Thailand nyheter: Nya Covid-19-restriktioner kommer, protester fortsätter trots förbud mot montering

Thailand-

Följande är vår veckovisa funktion där vi tar en titt på de mest utvecklande berättelserna och saker att följa under nästa vecka. Vi fokuserar på vad som händer den fjärde veckan i juli, som slutar den 24 juli 2021.

Eftersom vi publicerar dussintals berättelser i veckan, gör detta att våra läsare kan få en snabb glimt av de viktigaste berättelserna som utspelar sig i Thailand och Pattaya och att följa och följa den kommande veckan, som valts av vår redaktion.

Låt oss börja:

1. Nya Covid-19-restriktioner kommer...men exakt vad kommer de att vara?

Medievärlden har surrat de senaste två dagarna med nyheter om att nyheter om Covid-19-relaterade restriktioner och åtgärder kommer, men nästan 48 timmar efter att nyheterna först kom från Center for Covid-19 Situation Administration vet vi fortfarande inte vad de åtgärder kommer att bli.

Den thailändska premiärministern, Prayut Chan O'Cha, gick in på sina egna sociala medier-konton i går kväll, fredagen den 16 juli, och sa att nya restriktioner skulle behöva äga rum, särskilt kring resor. Du kan läsa den ursprungliga artikeln nedan.

Idag, lördagen den 17 juli, uppgav både folkhälsoministeriet och avdelningen för sjukdomskontroll att nya restriktioner skulle komma men ännu inte beslutats och gjorts officiella. Eftermiddagens presskonferens innehöll till och med råd som möttes av kritik och till och med skratt som att alltid bära mask hemma och ta socialt avstånd från sin familj samt att hålla kylen ren för att undvika att dela mat.

CCSA nämnde sju provinser, inklusive Chonburi, som läggs till den högsta nivån av kontrollzoner (mörkröd), men vid presstiden har detta fortfarande inte gjorts officiellt och Chonburi-provinsen har ännu inte utfärdat nya order eller förordningar. Det förväntas dock i stor utsträckning hända på grund av att Chonburi slog ett nytt rekord av Covid-19-fall nästan varje dag under den senaste veckan.

Vi spekulerar inte här på TPN media, men det har varit mycket av det på andra medier. Vi räknar med tillkännagivanden i morgon, söndagen den 18 juli, som kan beskriva hur den närmaste framtiden kommer att se ut. Vi råder våra läsare att hålla sig uppdaterade.

Thailands premiärminister säger att ytterligare Covid-19-restriktioner och kontroller kommer, säger att det är nödvändigt

2. Protester fortsätter mot regeringen och åtgärder trots förbud mot församling

Den senaste veckan ägde protester mot folkhälsoministeriet och till och med här i Pattaya, bland annat.

Du kan läsa en sammanfattning av protesten i Pattaya nedan.

Demonstranterna kommer från en mängd olika grupper och organisationer men de flesta har tre mål – att kräva att den thailändska premiärministern avgår, ilska över vaccinutbyggnaden och de typer av vaccin som används, och ilska över Covid-19-restriktioner och åtgärder och vad demonstranterna anspråket är brist på lämpligt ekonomiskt stöd.

En stor protest i Bangkok är planerad till i morgon, söndagen den 18 juli, men den thailändska regeringen förbjöd offentliga sammankomster i hela landet igår, fredagen den 16 juli, i en beställning sent på kvällen i Royal Thai Gazette. Demonstranter hävdar dock att den här ordern inte kommer att avskräcka dem trots möjliga straff i form av hårda fängelsestraff och höga böter.

Detta kommer att vara något att hålla ett öga på eftersom ilska har blivit påtaglig i Thailand hos vissa delar av befolkningen.

Prodemokratiska demonstranter håller bildemonstranter i Pattaya mot thailändsk regering, Covid-19-åtgärder och vaccinprogramspolicy

Royal Gazette släpper en ny order som förbjuder masssammankomster i hela landet i Thailand

3. Nästa helg (och följande vecka) kommer att bjuda på religiösa helgdagar, även om aktiviteter kommer att vara online

Slutligen, några stora helgdagar närmar sig senare denna månad, inklusive två stora religiösa högtider och födelsedagen för Hans Kungliga Majestät Kungen. Inrikesministeriet har dock beordrat att dessa evenemang ska firas online för att undvika eventuell spridning av Covid-19-viruset.

Normalt markeras de religiösa helgdagarna av ett alkoholförsäljningsförbud och en stängning av nöjesställen, barer etc. Däremot har barer och andra lokaler varit stängda i tre och en halv månad nästan, även om alkoholförsäljning kommer att vara förbjuden på de religiösa helgdagarna så fyll på!

Se mer nedan:

Inrikesministeriet beordrar buddhistiska religiösa helgdagar, kungens födelsedag att firas online på grund av Covid-19

Det var allt för den här veckan, vi tackar dig så mycket för ditt stöd och hoppas att du och de du älskar håller dig säkra under dessa svåra tider!

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/