Framstående företagare i Pattaya fortsätter att uppmana Pattaya att få ett undantag för "Phuket Style", vilket upphör med Pattayas förbud mot försäljning av alkohol på restauranger

Pattaya –

Framstående Pattaya-företagare inom nattlivs-, underhållnings- och barsektorn har fortsatt att efterlysa stöd från lokala, regionala och nationella thailändska regeringsledare efter att deras företag i huvudsak har frysts av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, efter att tidigare tillkännagivanden om att nattlivs-, bar- och underhållningssektorn inte skulle tillåtas öppna förrän efter semesterperioden 2022.

För närvarande är till och med restauranger förbjudna att sälja alkohol i Chonburi och Pattaya och nattlivs-, bar- och underhållningssektorn, en huvudattraktion i Pattaya, har varit stängd i nästan åtta månader. Detta trots att vissa platser, som Koh Samui, Bangkok och Phuket, har beviljats ​​undantag för att sälja alkohol av CCSA medan andra populära turistorter, som Pattaya, Chiang Mai och Hua Hin, förblir torra.

Herr Komkrit Prasitnarits från Pattaya Walking Street & Tourism Association, som också har varit rådgivare för Pattaya City och Pattayas kommunfullmäktige, sa på sociala medier tidigare i veckan, "Underhållningsställen har i princip varit stängda i 13 månader sedan mars 2020 , och har i år bara fått öppna i ungefär två månader i februari och mars innan de stängs igen. Ett nyligen meddelat, ses här, att de skulle fortsätta att vara stängda i Pattaya i minst två månader till har ytterligare frustrerat och upprört företagare, personal och till och med kunder i området. För de närmaste två åren har denna sektor varit den mest störda och den första att stänga och senast att öppna."

"Sanningen är att i Chonburi, de flesta av de bekräftade Covid-19 fallen finns i fabriker, militärläger, marknader och små samhällen. Många fall är överföringar från andra provinser med mindre sjukhuskapacitet och tillskrivs Chonburi. Dessa platser är nu öppna som vanligt medan nöjesställen förblir stängda och alkohol är fortfarande förbjudet att sälja på restauranger i Chonburi.” Komkrit fortsatte.

"Ingen näringslivssektor borde bara frysas så här på grund av rädsla. Regeringen bör samarbeta med sektorn om mätningar för att förhindra eller kontrollera spridningen av viruset för att låta nöjes- och nattlivsställen öppna, kontra att ständigt stänga dem, särskilt under den mest festliga och viktigaste tiden på året." Komkrit uppgav.

"Många "kvalitet" turister som går till turistattraktioner, stränder, öar, tempel, shopping och andra ställen på dagtid tycker fortfarande om att gå till nattlivet efter en dag av sightseeing. Att hävda, som vissa har i regeringen, att de inte gör det är falskt. Att hålla Pattayas berömda nattliv stängt, och särskilt till och med blockera restauranger från att sälja alkohol, skadar alla och alla industrier i staden eftersom många turister hoppar över staden helt för att åka till Phuket eller Bangkok.” Komkrit fortsatte.

"Jag vet att underhållningsföretag inte ses som viktiga av många, men de är vad jag kallar en "magnet"-verksamhet som lockar utländska turister till Pattaya, vilket gynnar alla andra industrier och den övergripande turismens leveranskedja. Utan denna "magnet" attraktion lider alla andra företag. En kompromiss och lösning måste hittas mellan de olika parterna.” Komkrit avslutade.

TPN-media noterar att dessa uttalanden har varit en del av en vecka av växande frustration från Chonburi och Pattayas företagare, och inte bara de direkt i bar- och nattlivssektorn. Som turistföreningar nyligen har avslöjat ser Pattaya ingen betydande ökning från utländska turister sedan landet lättade på sina karantän- och inresasregler den 1 november. Den tillförordnade ordföranden för Chonburis turistråd, Thanet Suparashasrangsi, tillskrev bristen på turister till både alltför komplicerade inreseregler och det fortsatta förbudet mot underhållning och nattliv.

Thanet noterade också att vissa områden, som Phuket och Bangkok, har beviljats ​​undantag för att sälja alkohol på restauranger och många utländska turister väljer att åka till dessa områden istället för Pattaya, som vanligtvis är starkt beroende av nattliv och underhållning. Thanet och sju andra stora turistorganisationer har uppmanat den thailändska regeringen och provinsledarna att tillåta Pattaya att ha ett "Phuket Style"-undantag för turism, där "restauranger" får sälja alkohol. I verkligheten, noterar TPN, har detta lett till att hundratals barer har öppnat igen i Bangkok och Phuket som "restauranger" med bättre belysning och avstånd, men som tillåter ägare att försörja sig.

Hundratals lokala Pattaya-företagare inom barsektorn undertecknade och presenterade också en petition till Chonburi-guvernörens kontor och borgmästare tidigare i veckan, och ber också om att antingen öppna eller få ekonomiskt stöd, något som de uppger att det har varit lite eller inget av trots de över ett år av obligatoriska stängningar. De betonade också att uppgifter från folkhälsoministeriet visar att Chonburi är den tredje mest vaccinerade platsen i landet, och enligt Pattayas borgmästare är Pattaya ungefär 85 % helt vaccinerad mot Covid-19, vilket gör att de liknar Phuket som har varit får lätta på restriktionerna. De noterade också att staden har festivaler varje helg som välkomnar tusentals inhemska turister men även den minsta utomhusbaren är inte tillåten att öppna eller ett glas öl som lagligen säljs på en liten restaurang.

Hittills har bara borgmästaren i Pattaya, Sonthaya Khunplume, öppet talat om vädjanden om att öppna eller nå en överenskommelse genom att konstatera att pågående diskussioner bakom kulisserna hade ägt rum och fortsätter att äga rum mellan CCSA, Pattayas ledare och Chonburis ledare och att situationen var komplex, men han kände att positiv rörelse ägde rum och eventuella ytterligare tillkännagivanden kunde göras i slutet av månaden. Det fanns dock inga löften.

Pattaya är långt ifrån det enda området med företagsägare som vädjar om uppskov eller undantag för att återuppta sin verksamhet, med Chiang Mais företagare som också trycker på för förändring.

Referensartiklar nedan:

Pattaya var fortfarande ganska tyst de första nätterna av "återöppningen" för utländska vaccinerade turister från lågriskländer som startade den 1 november denna månad.

Pattayas företagsägare fortsätter att fråga varför staden förblir "torr" utan spritförsäljning, möte planerat med tjänstemän till senare i veckan

Företagsoperatörer i Pattaya och Jomtien har formellt överlämnat brev och framställningar till Chonburi-guvernören och Pattayas stadsborgmästare, som också enligt uppgift kommer att presenteras för Center for Covid-19 Situation Administration, med begäran om att tillåta alkoholförsäljning på restauranger före nyår och för att Pattaya ska tillåtas ett liknande program som Phuket eller Bangkok som för närvarande tillåter försäljning och har sett många ställen återupplivas.

Hundratals företagare i Pattaya lämnar in en formell begäran till Chonburi-guvernören, Pattayas borgmästare och CCSA för att tillåta alkoholförsäljning på arenor

Chonburi turistråds ordförande säger att Pattaya är "mycket tyst" för utländsk turism sedan Thailand "öppnade igen", skyller på stängningar av barer och nattliv och komplexa inträdesregler

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.