Thailand vecka i recension: De fem bästa nationella berättelserna i Thailand för den senaste veckan

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt team, från förra veckan, 7-13 september, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

1. Den thailändska regeringen förbjuder försäljning och marknadsföring av alkohol online från och med december

Efter flera månaders debatt bland spritföretag och kunder kommer en förordning att förbjuda alkoholförsäljning online att implementeras officiellt i december, som tillkännagavs av Royal Gazette förra onsdagen. Lagen inkluderar också marknadsföring av alkoholhaltiga drycker i alla elektroniska kanaler eftersom onlineförsäljningen av sådana drycker har ökat på sociala medier och uppmuntrar även ungdomar under 18 år att få tillgång till att köpa alkohol utan strikt reglering. Förordningen träder i kraft nittio dagar efter det offentliga tillkännagivandet som kommer att ske i december.

Den thailändska regeringen förbjuder försäljning och marknadsföring av alkohol online, från och med december

2. Phukets flygplats tillämpar New Normal procedur innan eventuell återöppning, välkomnar första provturistgruppen till resortön

Trots lanseringen av Phuket Model-schemat har myndigheterna genomfört en generalrepetition av en New Normal-procedur med hälsoåtgärder för att bygga upp förtroende bland Phuket flygplatspersonal och lokalbefolkningen i fall resortön skulle kunna öppnas igen för utländska turister inom en snar framtid. framtida. Säkerhets- och hälsoprocessen på flygplatsen kan läsas här:

Phukets flygplats tillämpar New Normal-procedur innan eventuell återöppning, välkomnar första provturistgruppen till ön

3. Studentaktivister planerar att hålla en stor demonstration den 19 september för att pressa den militärbaserade regeringen

Strax efter frigivningen av två prodemokratiska protestledare från Bangkokfängelset fortsätter en grupp från United Front of Thammasat och andra grupper att pressa regeringen under premiärminister Prayuth Chan-O'Cha med vad de tror är en stor politisk rörelse nästa lördag. Den fredliga sammankomsten kommer att börja vid Thammasat University innan den går vidare till premiärministerns kontor nästa dag, och ignorerar universitetssektorns ogillande att hålla sammankomsten på Thaprachan Campus.

Studentaktivister planerar att hålla en stor demonstration den 19 september för att pressa den militärbaserade regeringen

4. Thailands övervakares avdelning misslyckas med att tillhandahålla bidrag till äldre och funktionshindrade på grund av budgetbrist

En stor grupp thailändska pensionärer och funktionshindrade som är registrerade för statligt bidrag har det svårt då generalkontrollörens avdelning har skjutit upp sin pensionsutbetalning då de har slut på sin budget för september. Enligt finansministeriet i går, omarrangeras budgeten för att överensstämma med antalet berättigade personer innan kontrollörens generalavdelning snarast kommer att fortsätta processen för att betala dem i slutet av månaden.

Thailands övervakares avdelning misslyckas med att ge bidrag till äldre och funktionshindrade på grund av budgetbrist

5. En fotbollsspelare från Buriram United testade positivt för Covid-19, bekräftar folkhälsoministeriet

Detta är den andra möjliga lokala upptäckten av en smittad patient i landet efter en DJ-fånge för två veckor sedan. Fallet hittades en dag innan den thailändska fotbollsligan planerades i lördags, vilket resulterade i att flera fotbollsmatcher skjutits upp förra helgen. Samtidigt har hundratals direkta kontakter till den Covid-19-infekterade fotbollsspelaren gått igenom ett andra test för coronaviruset. Vissa har testat med negativa resultat medan andra entreprenörer fortfarande väntar på deras resultat.

En fotbollsspelare från Buriram United testade positivt för Covid-19, bekräftar folkhälsoministeriet i kväll

Det var allt för den här veckan, tack alla för att ni läste!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.